Jaren geleden werd ik gevraagd een volgende stap in mijn loopbaan te maken. Het zag er veelbelovend uit en van nature ben ik in voor verandering. Dus waarom niet? Het bracht me succes, status en geld. En toch bracht het me niet wat ik zocht.

Het was tijd voor verandering. Ik had lang naar anderen geluisterd, het werd tijd mijn eigen verlangen te volgen. Maar wat was dat, mijn eigen verlangen?

Als kind heb ik weinig bescherming gekend. Ondanks de moeilijkheden heb ik door deze tijd een scherp vermogen ontwikkeld voor mijn omgeving, de mensen om mij heen.

“Het werd tijd mijn eigen verlangen te volgen.”

Dit talent heb ik gecombineerd met opleidingen en certificeringen.

Ooit opgeleid als veranderkundige heb ik me gedurende mijn loopbaan achtereenvolgend als wetenschapper gericht op maatschappelijke veranderingen, als adviseur en manager op veranderingen binnen organisaties, en vanaf 2014 vanuit mijn eigen bedrijf op veranderingen op groepsniveau en individueel.

Waar ik benieuwd naar ben is wat mensen drijft; hoe ze zich ontwikkelen, hun talent inzetten of tot ontwikkeling brengen; waar ze zich belemmerd voelen, vastlopen en weer in beweging komen, hoe ze ze zich verbinden met de wereld om zich heen. Steeds meer geinteresseerd in de mens zelf en naast het cognitieve vooral het onbewuste meenemen dat ons beinvloedt.

Ik ben een gecertificeerd coach bij de Nederlandse orde van beroepscoaches (Nobco) en bij de Nederlandse beroepsvereniging voor loopbaanadviseurs en outplacement coaches (Noloc). In mijn praktijk richt ik mij in toenemende mate op systemisch werk gericht op identiteitsontwikkeling. Specifiek heb ik me via opleidingen verdiept in de gevolgen van trauma op de persoonlijke en professionele ontwikkeling. De methode die ik hierbij inzet heet ‘Het opstellen van het verlangen’. Graag ontmoet ik je in mijn praktijk.

“Friendship with one’s self is all important, because without it one cannot be friends with anyone else in the world”

– Eleanor Roosevelt –

Waarom doe ik wat ik doe? Dit werk raakt me op zielsniveau en is een manier om uit te drukken wie ik ben in mijn werk. Trouw aan mijn verlangen om mijn ervaringen mee te nemen in het begeleiden van anderen.

Ik hoop een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling en verspreiding van een zeer doeltreffende en werkzame vorm van identiteitsontwikkeling en traumatherapie. En daarmee het leed van anderen inzichtelijk te maken, zo mogelijk te verzachten en een uitweg te bieden voor problemen en klachten.